Safteriet:

Vi beklager å melde, at for tiden er safteriet stengt.

Rotvoll safteri er et foredlingsverksted for saft og syltetøy, laget av økologiske/biodynamiske bær. Verkstedet har som mål å gi et godt og variert arbeidstilbud til mennesker som trenger tilrettelagt arbeid. Vi tar i bruk moderne utstyr der det kan forbedre prosessene, og dermed den enkeltes mulighet til bedre å kunne utføre sine arbeidsoppgaver.

Vi har beklageligvis fått store utfordringer med vedlikehold og reparasjon av vår maskinpark. I lengere tid har vi kjørt manuelt mens maskinene var ustabile, men dette lar seg ikke å gjøre
videre.

Eplesortering       Tapping av saft

 

Gården:

På Camphill Rotvoll driver vi et lite biodynamisk gartneri, med drivhus, en grønnsakshage og en en stor urtehage. På dyrefronten så fikk vi ifjor 6 kalkunkyllinger og flere hønsekyllinger. Våre 7 sauer fikk nå i vår 15 lam. Dyrene flyttet inn i nytt fjøs på høsten og det var stor stas. Gjennom hele høsten og vinteren har de fått vært ute og fått frisk luft.

Forskjellig oppgaver hører til forskjellige tider på året, om vinteren går det mye kraft og energi i å sage, kløve og pakke ved for salg. Urtene som er blitt plukket og tørket om sommeren kan nå renses, blandes til forskjellige teblandinger og pakkes i poser.

De leverte grønnsakene til butikken selges gjennom hele sesongen. Vi hadde litt av et overskudd av poteter og gulrøtter.  Dermed kunne Camphill Rotvoll hjelpe Vidaråsen Landsby med poteter og Jøssåsen Landsby med gulrøtter. 2 tonn med poteter ble kjørt til Vidaråsen.

På gården har 3 beboere/dagplasser sin arbeidsplass.

 

Gunnhild og Tone lager te          Kalkunfar passer på sine små som han har ruget ut

 

Vevstua:

En grunnleggende tanke med vevstuas aktviteter er å lære seg å se og oppleve ulike sammenhenger i forbindelse med tekstilt håndverk. Som tekstile håndverkere arbeider vi med hele kroppen, hjerte og hode. Alt for å gjennomskue sammenhengen mellom forestilling, planlegging og utførelse av et godt produkt i verkstedsfellesskapet.

Mange vakre tekstiler blir vevd. Kopphåndduker og oppvaskkluter er det laget store mengder av og nytt av året er en yoga sittepute fylt med økologiske speltskall. Det har også blitt vevd en del meter med fargerikt stoff til handlenett. Flere kunder er interessert i å minske bruken av plastposer og bruker heller stoffhandlenett for å bidra til å redusere plastforsøpling av naturen.

I 2018 brukte vevstua mange timer i sommermånedene på å sortere og renske ull fra sauene. De har lenge ønsket å levere ull til Selbu Ullspinneri. Garnet kan brukes i vevstua og selges i butikken.

På vevstua har 7 beboere/dagplasser sin arbeidsplass.

 

Berit ved veven          Plastikkfrie kluter og Yogaputer

 

Bakeriet:

 

På Rotvoll Bakeri produserer vi økologiske og biodynamiske brød og bakervarer til nærmiljøet.

Bakeriet var i år med på Trøndersk matfestival i august for første gang. Der solgte de kjeks, knekkebrød og brød. Bakeriet har hatt tre elever fra Steinerskolen som hadde praksisuke i bakeriet.

I desember bakte de julebakst og laget pepperkakedeig for salg i butikken.

I bakeriet har 3 beboere/dagplasser sin arbeidsplass.

 

Ferske brød          Knekkebrød

 

Solstua:

Det startet en ny medarbeider i Solstua i mai. Hun jobbet til 21.desember. I matlagingen ble det ofte brukt grønnsaker og urter fra gården. Brød og rundstykker fra bakeriet. Det blir alltid laget varm mat på tirsdager og fredager.

Alle i Solstua har hver sine oppgaver med pådekking av bord, kaffelaging, matlaging og opprydding.

Fra senhøsten var det flere som jobbet på Solstua og da ble det mer tid og det ble oftere noe ekstra enten varm mat, pålegg eller sylting.

På Solstua har 3 beboere/dagplasser sin arbeidsplass.

 

Matbordet på Solstua          Kristin viser fram vår gode mat

Landhandelen:

Året på Landhandelen har vært preget av omstilling til nytt kassesystem som ble tatt i bruk i slutten av juli. Det var et bra salg av grønnsaker fra gartneriet. Landhandelen har et fint samarbeid med de andre verkstedene. Deltok på julemarkedet på Steinerskolen i Ila i desember.

På landhandelen har 2 beboere/dagplasser sin arbeidsplass.

 

Egen saft til salgs          Egen kjeks og te til salgs