For bestillinger ta kontakt med landhandelen 

Tel: +47 90234347

@ butikk@camphill-rotvoll.no

Safteriet:

Rotvoll safteri er et foredlingsverksted for saft og syltetøy, laget av økologiske/biodynamiske bær. Verkstedet har som mål å gi et godt og variert arbeidstilbud til mennesker som trenger tilrettelagt arbeid. Vi tar i bruk moderne utstyr der det kan forbedre prosessene, og dermed den enkeltes mulighet til bedre å kunne utføre sine arbeidsoppgaver.

 

Eplesortering       Tapping av saft

 

Gården:

På Camphill Rotvoll driver vi et lite biodynamisk gartneri, med drivhus, en grønnsakshage og en en stor urtehage. På dyrefronten har vi kalkun og flere høns. I tillegg har vi noen gjess. Våre 7 sauer fikk våren 2019 15 lam. Dyrene flyttet inn i nytt fjøs på høsten 2018 og det var stor stas. Gjennom hele høsten og vinteren er de ute og får frisk luft.

Forskjellig oppgaver hører til forskjellige tider på året, om vinteren går det mye kraft og energi i å sage, kløve og pakke ved for salg. Urtene som er blitt plukket og tørket om sommeren kan nå renses, blandes til forskjellige teblandinger og pakkes i poser.

De leverer grønnsakene til butikken selges gjennom hele sesongen. Vi hadde litt av et overskudd av poteter og gulrøtter i 2018.  Dermed kunne Camphill Rotvoll hjelpe Vidaråsen Landsby med poteter og Jøssåsen Landsby med gulrøtter. 2 tonn med poteter ble kjørt til Vidaråsen.

 

Gunnhild og Tone lager te          Kalkunfar passer på sine små som han har ruget ut

 

Vevstua:

En grunnleggende tanke med vevstuas aktviteter er å lære seg å se og oppleve ulike sammenhenger i forbindelse med tekstilt håndverk. Som tekstile håndverkere arbeider vi med hele kroppen, hjerte og hode. Alt for å gjennomskue sammenhengen mellom forestilling, planlegging og utførelse av et godt produkt i verkstedsfellesskapet.

Mange vakre tekstiler blir vevd. Kopphåndduker og oppvaskkluter er det laget store mengder av og nytt av året er en yoga sittepute fylt med økologiske speltskall. Det har også blitt vevd en del meter med fargerikt stoff til handlenett. Flere kunder er interessert i å minske bruken av plastposer og bruker heller stoffhandlenett for å bidra til å redusere plastforsøpling av naturen.

I 2018 brukte vevstua mange timer i sommermånedene på å sortere og renske ull fra sauene. De har lenge ønsket å levere ull til Selbu Ullspinneri. Garnet kan brukes i vevstua og selges i butikken.

 

Berit ved veven          Plastikkfrie kluter og Yogaputer

 

Bakeriet:

På Rotvoll Bakeri produserer vi økologiske og biodynamiske brød og bakervarer til nærmiljøet.

Bakeriet var i 2018 med på Trøndersk matfestival i august for første gang. Der solgte de kjeks, knekkebrød og brød. Bakeriet har hatt tre elever fra Steinerskolen som hadde praksisuke i bakeriet.

I desember bakte de julebakst og laget pepperkakedeig for salg i butikken.

 

Ferske brød          Knekkebrød

 

Solstua:

I matlagingen blir det ofte brukt grønnsaker og urter fra gården, og brød og rundstykker fra bakeriet får vi hver dag. Det blir alltid laget varm mat på tirsdager og fredager.

Alle i Solstua har hver sine oppgaver med pådekking av bord, kaffelaging, matlaging og opprydding.

På Solstua har 3 beboere/dagplasser sin arbeidsplass.

 

Matbordet på Solstua          Kristin viser fram vår gode mat

Landhandelen:

På Landhandelen vår selges egenproduserte varer og varer fra andre Camphillsteder. I tillegg kan du finne mange gaveideer og meieriprodukter. Det er også salg av grønnsaker fra gartneriet. Alt er økologisk!

Egen saft til salgs          Egen kjeks og te til salgs