Vi i Stoklandhuset reiste til Gran Canaria. Felles opplevelser, erfaringer og utfordringer er grunnleggende for oss i det sosialterapeutiske arbeidet, der enhver kan stå foran nye og utfordrende situasjoner og få oppleve trygghet, støtte og hjelp av et fellesskap en føler seg knyttet til. Derfor settes det også stor pris på å dra på utflukter og å reise sammen. I koronatiden var det ikke mulig å reise utenlands for mange av oss. Det var ikke mulig å utvide den enkeltes erfaring og kunnskap på en gruppereise. Mange ble her i Trøndelag i sommeren, der det var kaldt og vått. Men nå endelig fikk vi mulighet til å reise til Syden, tanke litt sol og varme, og oppleve den store øya på kanaranene.

Den første dagen var det tid til å akklimatiseres og utforske nærområdet på sørsiden av Gran Canaria. I 24 varmegrader bestemte vi oss til å ta en tur og oppdage litt av den flotte naturen rundt oss. Kaktuser, palmer, krabber som krabber ut av havet for å sole seg på steiner, og selvfølgelig katter så vi på veien vår. Etter at de soluvante kroppene våre trengte en pause, bestemte vi oss til å gå ned til havet og bade i sjøen. Etter det første avkjølende møte med søratlanterhavet merket vi at vannet var nok ganske varmt og vi kunne leke og kose oss i de fine bølgene. Etterpå gikk noen av oss en ca. 12 km lang tur langs kysten og stranden for å oppdage Dynene fra Maspalomas der Ørken møter havet.

På andre dagen nøyt vi solen ved bassenget først. Det var deilig å svømme i det kalde vannet og gøy å skli ned vannrutsjebanen. Etter lunsj gikk vi oss en tur for å oppdage nærområdet. San Augustin er en liten rolig landsby. Vi så mange papegøyer, halsbåndparakitter, som lekte seg i trærne og på engene. Så gikk vi gjennom en grønn park fylt av spennende planter tilbake til stranda. Der badet alle som ønsket det. Etter en deilig middag prøvde vi oss på tennis. Det var gøy. Vi avsluttet dagen med et trulleshow. Enda en fantastisk dag på Gran Canaria.

Den tredje dagen leide vi en bil og kjørte opp til en vulkanplate. Der fikk vi en fantastisk utsikt i det gamle vulkankrateret Pico de Bandama og over hele sørøstkysten. Etterpå tok vi oss en tur til Las Palmas, den største byen på Gran Canaria. Vi ble overrasket av et arkitektonisk samspill av godt bevart kolonialarkitektur med eldgamle balkonger laget av mahognitømrer og en stor del eksotisk Jugendstil med fine vinduer og fasader. Etter en deilig lunsj kjørte vi til en botanisk hage: «Jardin Botanico Canario Viera y Clavijo». Den er svær og viser over 500 plantearter. Vi så dragetrær, mange forskjellige kaktuser og palmer.

Dagen etter tok vi oss en tur opp i fjellene. Vi kjørte på svingete veier, forbi bananplantasjer og appelsintrær. Helt oppe på toppen av Gran Canaria gikk vi opp til Roque Nublo, en steinformasjon. Det var krevende og overaskende kaldt. På andre siden av fjellet kjørte vi ned igjen til en liten landsby, Teror. Her finnes det mange gamle bygninger og en stor kirke – også god lunsj forresten. Nå hadde vi kommet oss ned fra fjellet og tok turen helt til nord av øya. Der fant vi et naturlig basseng laget av lavastein. Siden det var kaldt og det blåste kraftig var det kun en som torde å bade. Veien tilbake tok oss igjen over bratte fjell. Alle var glade da vi kom tilbake til hotellet etter en spennende dag.

På torsdagen tok vi det helt med ro og nøyt en dag ved stranda. Noen av oss gikk en tur før vi badet. Det var kjempefint vær og havet var deilig og frisk. Vannet var så klar at man kunne til og med se noen fisk og krabber. Etter en deilig middag møttes vi igjen for å sitte sammen og spille spill. Siste dagen koste vi oss i bassengområdet på hotellet for aller siste gang. Det var deilig vær, men noen av oss måtte pleie solbrannen sin. Etter lunsj gikk vi oss en tur, noen skulle handle en siste gang og andre badet i sjøen for siste gangen. Middagen den dagen nøyt vi spesielt. Det var blåskjell, paella og is. Om kvelden møttes vi igjen for å danse, men det var vel bare en danseforestilling. Da spilte vi spill istedenfor.

Vi har hatt en fantastisk tur til Gran Canaria: Vi kunne lade opp batteriene i solvær, fikk se og oppleve Gran Canaria og vi kunne skape inkluderende fellesopplevelser sammen. Alle møtt utfordrende situasjoner, som å komme til et nytt land med et annet språk, selve flyturen, bruk av en annen valuta og mye mere. Men alt dette har vi mestret sammen.