Vår 2020

Til tross for koronatiltakene, hjemmekontor, karantene, og mindre kontakt har koronaåret 2020 bydd på mange muligheter. Slik hadde vi mere tid for å prøve ut nye ting i verkstedene på Camphill Rotvoll. I bakeriet vårt begynte vi å lage nye produkter, for eksempel scones, pizzamuffins, pai, og mexico-stenger til lunsj, og «apfeltaschen» (eplelommer) til butikken. De er fortsatt etterspurt og populære. Det er bra å få brukt gården og safteriet sine produkter, i så fall eplemos.

I midten av mars dro Robert, en ung medarbeider, tilbake til Tyskland. Han har vært en stor hjelp i bakeriet: Han var engasjert, kreativ og prøvde mange nye oppskrifter. Jule, som jobbet i vevstua, ble her hos oss frem til august.

I vår 2020 stengte verkstedene ned pga. koronasmitten. Alle som bor på Kristoffertunet ble avskilt. I verkstedene jobbet medarbeiderne videre alene, uten dagplasser. I vevstua og safteriet ble det tid for rydding og for organisering av nye projekter. På gården var det vedhokking og såing av grønnsaker og urter. Bakeren Miriam jobbet alene, og bakte bare brød til butikken og Jøssåsen. Etter at tiltak mot koronasmitte ble iverksatt, og ved forespørsel og avtale med kommunen kunne de verkstedene delvis åpne igjen.

Sommer 2020

Etterhvert kom alle tilbake på jobb, senest i august. Det var fint og mere effektivt å jobbe sammen igjen. Det er et godt samarbeid med alle sammen. Ut over det er vi glad for våre to unge, hyggelige medarbeider Salome og Lenja, som kom i august.

Fram til nå er verkstedene fortsatt avskilt fra hverandre. Vi har ingen felles lunsj og feirer bursdager ute med god avstand. I Solstua, som var vår daglig møteplass, holder vi på med å lage godsaker av våre grønnsaker fra gården. Isteden for felles lunsj ble det chutney, kimchi, og surkål i det siste.

Høst 2020

Høstens eplesesong var kort pga. at epletrærne fikk frostskade i mai. Derfor hadde safteriet forholdsvis lite å gjøre i høst. Ut over det har denne situasjonen også vært påvirket av koronatiden, siden kafeene i byen har bestilt svært lite saft. Samtidig vurderte vi i Camphill Rotvoll våre koronatiltak på nytt og satt i gang strammere regler fordi smitten hadde økt i denne tiden. Bakeriet planla «julebakst-sesongen» og begynte å lage pepperkakedeig i slutten av oktober.

Vinter 2020/2021

Det ble stollen, fruktbrød, kjeksblanding og pepperkakedeig til jul. I 2021 startet vi langsamt i verkstedene. Noen av oss var i karantene og Kristoffertunet var avskilt igjen. Etterhvert kom vi i gang med safttapping, snømokking og i det siste med såing av urtert og grønnsaker. Selv om det året var veldig spesielt, og selv om vi hadde mindre kontakt, har vi hatt mange muligheter til å møtes. Vi hadde hyggelige samtaler, koselige fester, og mye å holde på med.