Aistė Tautkevičiūtė fra Litauen reflekterer over tiden på Kristoffertunet.

«Hva betyr Camphill for meg?»  Jeg spør meg selv dette, etter de ni månedene jeg tilbrakte, jobbet og bodde her på Camphill Rotvoll .

Camphill er et sted hvor jeg ble akseptert slik jeg er, bare fordi alle her blir behandlet likt i henhold til sine muligheter til å bidra til fellesskapet. Camphill er et sted hvor jeg ofte møtte situasjoner som hjalp meg å lære å kjenne meg selv bedre eller selv oppdaget sider av meg som jeg aldri før visste å ha. Camphill er et sted hvor jeg ble kjent med folk som har etterlatt et dypt fotavtrykk i mitt liv og som har lært meg så mye om menneskelige relasjoner. Camphill er en skole. En skole der alle lærer om andre og om seg selv, lærer å leve i et fellesskap, lære å dele og utveksle.

Hvis du velger å komme hit, vær du sikker på at dette kommer til å bli en opplevelse som vil forandre deg. Ulike mennesker finner sin plass her i Camphill. Det er et perfekt sted for dem som ønsker å utfordre seg selv, som trenger en pause fra et "normalt" liv , der folk bare søke etter det konkrete, fattbare. Mitt eneste råd ville være: vær åpen for nye opplevelser og å nyte en meningsfylt hverdag i fellesskapet.

Aistė Tautkevičiūtė

Jan Schunck fra Tyskland.

Jeg har tilbrakt ett år, 2012/2013, på Camphill Rotvoll, og i et tilbakeblikk, tør jeg si at tiden der har vært den mest spennende tiden i mitt liv, så langt.

Nå som jeg har vært hjemme i snart to måneder, tenker jeg tilbake på den vakre naturen, det storslåtte landskapet og, viktigst av alt, alle de menneskene jeg møtte, og som jeg ble ganske godt kjent med under mitt år i Norge .

Hvis du kommer til dette stedet kommer du til å oppleve en lang og ganske mørk vinter som likevel har sin egen skjønnhet, fra tid til annen opplyst av det mystiske nordlyset .

Etter hvert blir blir dagene lengre og lengre til du kan lese bøkene dine ute, hele natten lang, i løpet av mai, juni og juli.

Videre vil du også få en unik mulighet til å få et inntrykk av et annet syn på verden og menneskelige relasjoner, men vil du også bli gitt muligheten til å lære mer om ditt indre selv. Arbeidet med menneskene der kommer til å utfordre deg og det kommer ikke alltid til å være lett, men du vil bli belønnet med en dyp takknemlighet fra de som er i behov av din hjelp for å greie sitt  hverdagsliv.

Ikke kom hit med et fastlåst bilde av en verden som du ikke ønsker å endre, men vær åpen for nye tanker og inntrykk som kan endre dine indre, personlig meninger - og du kommer til å få en uforglemmelig opplevelse.