Arbeidsfellesskapet

Alle på Camphill Rotvoll har et meningsfullt arbeid å gå til. Med alle våre forskjellige arbeidsplasser kan enhver finne en oppgave der han kan gi et bidrag til fellesskapet. Slik kan enhver utvikle seg og vokse både faglig og sosialt. 
Verksteder gir også et tilbud til folk som ikke bor på Kristoffertenet. 
Den daglige lunsjen er et felles møtepunkt og på fredag, etter lunsj, samles vi til vårt allmøte - Rotvolltinget - hvor vi tar opp saker som har med våre arbeidplasser å gjøre. 

Gartneriet og urteverkstedet

På Camphill Rotvoll driver vi et lite biodynamisk gartneri, med drivhus, en grønnsakshage og en en stor urtehage. Vi har sauer og om vinteren passer vi på et par hester. Vi dyrker for det meste grønnsaker til eget bruk, men også noe for salg. Urtene tørkes og pakkes i urteverkstedet. Vakre blomster og noe frukt kommer også godt med.

Forskjellig oppgaver hører til forskjellige tider på året, om vinteren går det mye kraft og energi i å sage, kløve og pakke ved for salg. Urtene som er blitt plukket og tørket om sommeren kan nå renses, blandes til forskjellige teblandinger og pakkes i poser.

Elevene på Steinerskolen på Rotvoll tar del i innhøsting, sauesanking og-klipping. Foring og stell av dyra er også en viktig oppgave for dem.

Vevstua

En grunnleggende tanke med vevtuas aktviteter er å lære seg å se og oppleve ulike sammenhenger i forbindelse med tekstilt håndverk. Vi arbeider med ulla fra våre egne sauer; vasker, karder og spinner garn; så plantefarger vi garnet og vever pledd. bordløpere og gulvtepper. Små poser blir vevet i forskjellige lilla farger og fyllt med velduftende lavendel fra vår egen urtehage.

Som tekstile håndverkere arbeider vi med hele kroppen, hjerte og hode. Alt for å gjennomskue sammenhengen mellom forestilling, planlegging og utførelse av et godt produkt i verkstedsfellesskapet.

Rotvoll Safteri

Rotvoll safteri er et foredlingsverksted for saft og syltetøy, laget av økologiske/biodynamiske bær. Verkstedet har som mål å gi et godt og variert arbeidstilbud til mennesker som trenger tilrettelagt arbeid. Vi tar i bruk moderne utstyr der det kan forbedre prosessene, og dermed den enkeltes mulighet til bedre å kunne utføre sine arbeidsoppgaver.

Rotvoll Bakeri

På Rotvoll Bakeri produserer vi økologiske og biodynamiske brød og bakervarer til nærmiljøet.

Rotvoll Landhandel

Rotvoll Landhandel selger biodynamiske og økologiske dagligvarer, noe kosmetikk, gaver og, selvsag, produkter fra safteriet og bakeriet. Grønnsaker og urter fra gartneriet finnes også her. I butikken finner du økologisk og antroposofisk litteratur. ”Rettferdig handel” vil være en av butikkens hovedintensjoner. Mennesker som trenger tilrettelagt arbeid vil også kunne finne et arbeidstilbud i butikken vår.

Byggegruppa

Vi har vår egen tømrermester og hans lærling. Mye av deres tid går med til vedlikehold og reparasjon av den gamle bygningsmassen på Rotvoll Gård.
Her legges det ny panel på vestveggen på Olav Stokland hus. Da malerne kom for å gjøre sin del av restaureringen, sa de at det er den fineste veggen i Sjøvegen. Et godt skussmål for våre tømrere.